Liruar me aktgjykim të formës së prerë për një vrasje, për të cilën u burgos, tani ka marrë një kompensim shtetëror prej 290 mijë euro pasi ka kryer burgim të padrejtë.

Ndërkohë, për këtë krim janë marrë përsëri në pyetje dy dëshmitarë bashkëpunues, por autori nuk mund të ndiqet penalisht sipas parimit të "non bis in idem" (ju nuk mund të gjykoheni dy herë për të njëjtën vepër".

Bosi i trafikut të drogës Antonio Esposito, 39 vjeç, i akuzuar për vrasjen e një shqiptari, kontrollonte trafikun e drogës në rrugët e Maddaloni në provincën e Caserta.

Esposito, i cili ndodhet në burg për vrasjen e një shpërndarësi droge, i cili donte të fillonte biznesin me të, por duke mos paguar "normat", është marrësi i një prej 19 masave kufizuese të kryera sot nga policia kundër njerëzve që besohet të jetë i lidhur me "Clanin Belforte - fraksion Maddaloni".

Krijimi i grupit kriminal me qëllim trafikun dhe tregtimin e drogave të forta me metoda mafioze janë akuzat e reja të bëra ndaj tij në përfundimit të hetimit të koordinuar nga zëvendës prokurori Luigi Frunzio

Hetimet filluan pas vrasjes shitësit të drogës Daniele Panipucci, krim i cili i atribuohet Espositos.

Nga përgjimet e telefonit dhe ato ambientale, si dhe deklaratat e dy të penduarve, përveç rolit të lartë të Espositos brenda organizatës, e përshkruajnë atë si përgjegjës për vrasjen e 25 vjeçarit shqiptar, Sajmir Meta, i cili u qëllua me pistoletë në qafë në një bar në Maddaloni më 19 shkurt 2005.

Sipas hetimeve, shqiptari ishte vrarë për arsye banale, pas zënkës duke luajtur lojëra elektronike.

Gjykata e Shkallës së Parë e dënoi italianin me 28 vite burg për krimin, por Apeli e përmbysi, për shkak të tërheqjes së një dëshmitari. Gjykata Supreme gjithashtu konfirmoi lirimin. Kjo do të thotë se ai nuk mund të gjykohet sërish për vrasjen e emigrantit shqiptar me pistoletë të kalibrit 9 mm.

Për këtë krim, ai qëndroi në paraburgim rreth 4 vite dhe shuma e kompensimit tani është prej 290 mijë euro.

/Ora News.tv/