Bulevardi “Zogu I” do të transformohet tërësisht. I gjithë segmenti nga ish-Stacioni i Trenit deri tek Sheshi “Skënderbej” pritet të ndryshojë falë investimit më të ri të Bashkisë së Tiranës, i cili krahas rrugës së re, parashikon edhe rehabilitim të fasadave, zgjerim trotuari, sheshe pushimi, stola, shatërvanë, vendqëndrime biçikletash, etj.

Pas inspektimit të punimeve, kreu i Bashkisë së Tiranës, Erion Veliaj tha se Bulevardi “Zogu I” do të kthehet në një nga destinacionet më tërheqëse në qytet.

Veliaj: Jam shumë i lumtur që kemi hapur një kantier në zemër të Tiranës, një kantier i cili lidh dy objekte unike dhe ikona të qytetit tonë, sheshin e ri “Skënderbej” me Bulevardin e Ri. Bulevardi “Zogu I” kishte mbetur si një tokë e askujt, mes këtyre dy objekteve ikonë. Më në fund do të kemi të njëjtën cilësi, si në Bulevardin e Ri, ashtu edhe në sheshin “Skënderbej”, ashtu edhe në Bulevardin “Zogu I”, i cili besoj do të kthehet në një nga destinacionet më atraktive të qytetit tonë.

I gjithë bulevardi është konceptuar si një destinacion komercial, ndërkohë që përfitues është komuniteti në të dy anët e këtij bulevardi.  

Veliaj: Është konceptuar si një destinacion komercial, rrugë shopingu, një rrugë tregtare ku do të gëlojnë lokalet, dyqanet, minisheshet në secilën prej minihapësirave që do të hapen mes pallateve, dhe sigurisht lajmi i mirë për banorët është se u ka rënë lotaria. Pra, do të fitojnë nga Bashkia e Tiranës prej këtij investimi riveshjen e pallateve, duke filluar nga suvaja, në disa vende çatia, në disa vende lulishtet përpara pallateve, boja, unifikim jo vetëm i fasadave në vertikalitet, por edhe në sensin horizontal.

Krahas zgjerimit, trotuaret do të shtrohen me të njëjtin material me rrugën, me asfalt me gurë të bardhë, i konceptuar si një hapësirë unike, dhe si një shesh i madh, vazhdim i Sheshit “Skënderbej”.

Një nga risitë e këtij projekti është edhe ndërtimi i galerisë nëntokësore, ku në të ardhmen në rast defekti, nuk do të jetë më e nevojshme hapja e rrugës, por gjithçka do të riparohet nga teknikët në kohë rekord.

Veliaj: Do të kemi disa ndërhyrje, kryesorja ka të bëjë me ndërtimin e një galerie. Ashtu siç kemi galeri poshtë Sheshit “Skënderbej” dhe “Bulevardin e Ri”, për të gjitha utilitetet, kryesisht energjetike, një galeri e ngjashme do të jetë dhe në Bulevardin “Zogu I”, që në të ardhmen të mos i shqepim rrugët sa herë të ketë një defekt, por mjafton të futesh në galeri dhe pastaj defektet mund të riparohen nga teknikët. Mezi pres që ta thyejmë rekordin. Kemi 1 vit e gjysmë për punimet, por besoj që brenda një viti do të përfundojmë totalisht atë që do të jetë ndoshta një nga investimet më të bukura të mandatit të dytë të Bashkisë së Tiranës.


/Ora News.tv/