I ftuar në “Arena” nga Dritan Hila në RTV Ora, mjeku Petrit Vargu u shpreh Covid-19 në temperatura dhe lagështi të caktuara bën namin.

Ai shtoi se duhet të ndërpritet zinxhiri i infektimeve, sepse mund të shfaqet sërish në vjeshtë me po të njëjtën fuqi.

Petrit Vargu: Në bazë të fakteve që marrim, ne nuk mund të themi që përmes pasazheve ka rënë, sepse nëse do të binte nëpërmjet pasazheve, në Amerikë dhe Brazil që po bën kërdinë, do të kishim sëmundshmëri shuam të dobët. Ne nuk kemi eksperiencë, por ama rri besnik asaj që sheh dhe jo asaj që mendon. 

Ky virus në temperatura dhe lagështirë të caktuar bën kërdinë. Prandaj ka rënë sëmundshmëri, sepse është rritur temperatura. Nëse zinxhiri nuk ndërpritet dhe nëse temperatura në vjeshtë do të shkojë aty ku duhet, ky virus do të jetë po aq i fortë sa është tani në Brazil. 

/Ora News.tv/