Fushata për rizgjedhjen e presidentit amerikan Donald Trump për vitin 2020 të mërkurën e 26 shkurtit ngriti një padi kundër gazetës New York Times mbi një pjesë të opinionit që ajo publikoi në mars të vitit 2019.

Një deklaratë nga fushata thoshte se qëllimi i padisë ishte mbajtja e përgjegjësisë së gazetës "për publikimin me qëllim të deklaratave të rreme kundër fushatës së Presidentit Trump", në referencë të nxitjes së zgjedhjeve për vitin 2016, shkruan Deutsche Welle.

Pakënaqësia e ekipit Trump buron nga një artikull i shkruar nga gazetari amerikan Max Frankel i cili ishte titulluar, "Real Trump-Rusia Quid Pro Quo".

Nënkryetari deklaroi: "Fushata e Trump dhe Kremlini patën një marrëveshje gjithëpërfshirëse, ndihmoni në mundjen e Hillary Clinton për një politikë të re të jashtme pro-ruse". Quid pro quo është një frazë Latine që do të thotë një favor në këmbim të një favori.

Një kopje e padisë akuzoi të përditshmen amerikane për njëanshmëri ekstreme ndaj (fushatës) dhe armiqësisë dhe akuzoi The New York Times për një "mashtrim për të ndikuar në mënyrë të padrejtë në zgjedhjet presidenciale në nëntor të këtij viti.

/Ora News.tv/