Presidenti Ilir Meta mori presë në konferencën kundër "Kulturës së mënjanimit".

Gjatë fjalës së tij, Meta bëri thirrje për promovimin e kulturës për kujdesin e pacientëve me sëmundje të pashërueshme.

"Shoqëria duhet të kujdeset për pjestarët e saj me dashuri dhe dhembshuri. Duhet të promovojë kujdesin paliativ  dhe jo të braktisë të sëmurët e të moshuarit."

Fakteqësisht shoqëria dhe realiteti ynë ka shumë nevojë të mësojë e ta bëjë pjesë të vetën kulturës e kujdesit, dashurisë dhe jo atë të mënjanimit. Shoqëria jonë e ka detyrim dhe përgjegjësi të edukojë, të japë vlerë, dashuri e përkujdesje për çdo individ me sëmundje terminale nëpërmjet kujdesit paliativ.

Çdo i sëmurë është qenie njerëzore që ka nevojë për mbështjetje dhe kujdesin tonë në momentet më të vështira të jetës,"-tha ai.

/Ora News.tv/