Meshkujt janë më gazmorë sesa gratë sipas një studimi të ri.

Rezultatet dolën nga një studim ku njerëzve iu kërkua të vlerësonin humorin tek burrat dhe gratë pa e ditur më parë gjininë e tyre.

Studiuesit zbuluan se 63% e burrave ishin më gazmorë se gratë.

Në studim morën pjesë më shumë njerëzit normalë sesa komedianët profesionistë.

Studiuesit nga Universiteti Aberystwyth dhe Universiteti i Karolinës së Veriut analizuan 28 studime që tregonin sesa gazmorë ishin rreth 5.000 njerëz.

Por disa komediane e kanë kritikuar studimin.

"Unë me të vërtetë mendoj se është e panevojshme ta bësh këtë studim,"-tha komediania Marina Bye për BBC.


/Ora News.tv/