Rrjeti social Facebook ka bllokuar  videot dhe mesazhet me përmbajte anti-karantinë.

"Rrjeti më i madh shoqëror në botë ka hequr mesazhet e protestës në Kaliforni, New Jersey dhe Nebraska nga faqja e tij" tha një zëdhënës i kompanie të hënën.

Zëdhënësi tha se Facebook ishte udhëzuar nga ato qeveri të shtetit që ngjarjet janë të ndaluara nën urdhrat e bllokimit dhe distancimit sociale që autoritetet kanë lëshuar në përgjigje të pandemisë koronavirus .

Më herët, një zëdhënës tha se "ngjarjet që kundërshtojnë udhëzimet e qeverisë për distancimin shoqëror nuk lejohen në Facebook" dhe ishin hequr pas udhëzimeve nga shtetet.

Zyra e guvernatorit të New Jersey Phil Phil Murphy i tha "Politico" se ishte konsultuar me kompaninë por nuk e këshilloi që të hiqte protestat.

Donald Trump Jr. dhe Sen. Josh Hawley (R-Mo.) Ishin midis konservatorëve që kundërshtuan Facebook-un për vendimin e marre.


/Ora News.tv/