Në Shqipëri 600 persona talasemikë vijojnë përpjekjet e tyre të përditshme për tu furnizuar me gjak.

Në kushtet kur spitalet nuk mbulojnë dot përmes bankave të gjakut nevojat, institucione, organizata individë në dhurimet vullnetare ndihmojnë këtë kategori pacientësh.

8 maji është dita botërore e talasemisë dhe zyrtare dhe punonjës të presidencës bashkë me një organizatat italiane dhuruan gjak.

Nevojë për akt të tillë solidar kanë 7% e popullësisë ndaj presidenti Meta kërkoi të mposhtej indiferenca dhe të gjithë të kontribojnë për të dhuruar gjak.

"Të dhurojmë gjak si akt humanizmi dhe solidariteti për personat të cilët kanë më shumë nevojë për të. Të gjithë së bashku të mposhtim indiferencën dhe të ndërtojmë solidaritetin për të dhuruar gjak për ata që kanë nevojë", u shpreh Ilir Meta.

Lufta ndaj talasemisë dhe dhurimi i gjakut është një problem jo vetëm i vendit tonë. Federata Ndërkombëtare e Talasemisë në të cilën përfshihen 91 shtete, vijon përpjkejet e saj për të gjetur metoda të reja për trajtimin dhe kurimin e talasemikëve, pjesa me e madhe e të cilëve janë fëmijë, por edhe adoleshentë e adult.

/Ora News.tv/