I ftuar në emisionin ''Ekopolitikë'' në ''RTV Ora'' nga gazetari Besart Kadia, avokati Spartak Ngjela tha nëse Partia Demokratike nuk do gabonte në vitet 1992-1996, socialistët nuk do vinin më në pushtet.

Spartak Ngjela: ''Po të mos kishte gabuar Partia Demokratike socialistët nuk vinin dot më në pushtet. Gabimet janë nga viti 1992 deri në vitin 1996. Nëse ata do ishin njerëz liberalë, të drejtë në vendosjen e pushtetit gjyqësor, nuk do të rrëzoheshin nga pushteti. Gabimet e Berishës e vuajti ajo parti dhe nuk e mori veten kurrë. Pse? Sepse ja dhanë masivisht pushtetin dhe pastaj ja morën të majtët.''/Ora News.tv/