Në Bruksel, zyrtarët po debatojnë se kush do të lejohet të hyjë në BE më 1 korrik kur kufijtë ndërkombëtarë planifikohen të hapen.

Të enjten (25 qershor), zyrtarët evropianë nuk arritën të marrin një vendim se cilat vende do t’u ndalohet hyrja edhe pasi të hapen kufijtë e jashtëm të bllokut evropian.

Ndërkohë, një diplomat i BE-së tha për Euronews se zyrtarët "nuk mund të arrijnë një marrëveshje" dhe se bisedimet do të vazhdojnë të Premten.

Lista e plotë e vendeve, shtetasve të të cilëve do të lejohen të hyjnë në Evropë, sipas draft listës, vijon si më poshtë:

Vatikani
Monaco
Mali i Zi
Andorra
Serbia
Bosnja dhe Hercegovina
Ukrainë
Shqipëri
Turqi
Kosovë
Republika Popullore Demokratike e Koresë
Turkmenistan
Vietnam
Kinë
Tajlandë
Myanmar
Mongoli
Japoni
Korea e jugut
Gjeorgji
Butan
Liban
Indonezi
Uzbekistan
Indi
Taxhikistan
Kazahstan
Palau
Zelandë e Re
Australi
Dominica
Bahamas
Shën Lucia
Uruguay
Xhamaika
Kubë
Guyana
Paraguaj
Venezuela
Nikaragua
Kosta Rika
Kanadë
Angolë
Tunizi
Namibia
Uganda
Mozambik
Mauritius
Zambia
Rwanda
Etiopi
Marok
Algjeri
Egjipt

/Ora News.tv/