Presidenti i Republikës, Ilir Meta i ftuar në ceremoninë e 10 vjetorit të Fondacionit Gjerman “Konrad Adenauer Stiftung” i bëri thirrje të gjitha vendeve skeptike që t’i bashkohen qasjes së ndershme të Bungestagut, për çeljen e negociatave.

Sipas Metës kjo do ta nxiste vendin në përmbushjen e të gjitha kritereve të domosdoshme.

Ilir Meta: Këto ditë jemi në pritje të vendimit për çeljen e negociatave të Shqipërisë dhe Maqedonisë së Veriut me Bashkimin Evropian. Urojmë dhe kërkojmë që ky vendim të jetë pozitiv dhe çdo vend që ka shqetësimet e tij konkrete, shpresojmë ti bashkohet qasjes së ndershme të Bundestagut për të mbajtur rrugën e hapur për çeljen e negociatave, duke nxitur vendin që të përmbushë të gjitha kriteret e domosdoshme.

/Ora News.tv/