Analisti Shpëtim Nazarko u shpreh se Presidenti Ilir Meta duhet të kishte dhënë dorëheqjen dhe të kapte politikën në “shah-mat”. Sipas tij, aktualisht politika është në një sherr që i ngjason lojës “kala-dibrançe”.

Shpëtim Nazarko: Unë nuk jam em atë që çdo njeri të quhet popull. Gjykimi i mesatares së popullit është gjithnjë gjeniale. Ne nuk duhet të nënvlerësojmë asnjëherë popullin. Nëse unë do isha unë do jepja dorëheqjen. 

Unë nuk e dëmtoj popullin tim, nuk e dëmtoj vendin tim sepse jam përfaqësues i demokratëve dhe socialialistëve, sepse ky është Presidentit, përfaqësuesi i populli. 

Në këtë moment unë u kisha dhënë “shah-mat”. Ai ai është “mat”. Dorëheqja e Presidentit në këto momente do ishte “shah-mat”. Tani bëjnë “kala-dibrançe”. Të gjithë jemi përzierë në një sherr. 


/Ora News.tv/