Presidenti Ilir Meta ka folur për marrëveshjen për reformen zgjedhore të firmosur mbrëmjen e 5 qershorit 2020.

Sipas tij, është hedhur një hap i rëndësishëm përpara, dhe se do kishte pasoja nëse reforma do ishte e njëanshme.

Ilir Meta: ''Mendoj se ështe hedhur nje hap i rëndesishëm perpara, pasi kam parasysh se cilat do ishin pasojat nese nuk do kishte marreveshje midis paleve. Ndoshta ka shumë qytetarë që nuk janë shumë të lumtur, pasi kanë pritur ndryshime edhe më thelbesore, por sidoqoftë fakti që kemi një marreveshje konsensuale është shumë pozitive. Po të kemi parasysh se cilat do ishin pasojat e menjëhershme të kalimit të njëanshëm të një refome zgjedhore. Do të radikalozohej situata e brendshme, do ishte e tepër për këtë popull me probleme të shumta. Është hedhur një hap i rëndësishme përpara.''

Presidenti e dha këtë prononcim nga Laçi ku ndodhej për një vizitë te Kisha e Shën Mhillit.


/Ora News.tv/