Presidenti Ilir Meta thotë se është duke ndjekur me vëmendje dhe me kujdes çështjen e marrëveshjes së re për detin midis Shqipërisë dhe Greqisë. Në një reagim në Facebook, Meta thotë se për këtë çështje të rëndësishme do të veprojë konform Kushtetutës dhe konform përgjegjësive ligjore dhe politike.

Meta thekson se marrëdhëniet me Greqinë janë shumë të rëndësishme dhe "trajtimi i tyre me transparencë, gjithëprëfshirje dhe konform Kushtetutës, ligjeve ndërkombëtare dhe interesave reciproke, do të kontribuonte për një progres të tyre".

Ilir Meta: Të dashur komentues, i jap të drejtë shqetësimit tuaj, të nxitur edhe nga lajmet dhe deklaratat e ndryshme lidhur me marrëveshjen e detit me Greqinë. Unë jam duke ndjekur me shumë vëmendje dhe kujdes, por jo me nxitim, këtë çështje të rëndësishme dhe si President i Republikës do të veproj konform Kushtetutës dhe kompetencave e përgjegjësive politike, ligjore e publike ndaj kësaj çështjeje. Marrëdhëniet me Greqinë janë shumë të rëndesishme dhe trajtimi i tyre me transparencë, gjithëpërfshirje dhe konform Kushtetutës, ligjeve ndërkombëtare dhe interesave reciproke të të dy vendeve do të kontribuonte pozitivisht për një progres të tyre, më të fortë, të qëndrueshëm dhe të dëshiruar nga të gjithë./Ora News.tv/