Një një intervistë për Ora News, sociologu Ergys Mërtiri u shpreh se bëjë me identitetin e qytetit dhe qeveria po e shkatërrojnë.

Sipas Mërtirit po shkatërrohet vetëdija dhe historia e qyteti.

Mërtiri shtoi tashmë ofrohen para vetëm për një grusht njerëzish për të ngritur kulla të larta.

Mërtiri: Teatri Kombëtar është një ndër ndërtesat më të rëndësishme dhe ka të bëjë me identitetin e këtij qyteti dhe këta po e shkatërrojnë. Këta e quajnë zhvillim shkatërrimin. Po e degjenerojnë dhe po e vrasin këtë qytet çdo ditë dhe më shumë, sikurse ka vrarë urbanistikës, e ka bërë këtë qytet të pajetueshëm, duke vrarë jetët tona përmes katrahurës. 

Po shkatërrohet historia dhe vetëdija jonë për këtë qytet. Çfarë lidhje do të kenë njeriut me të kaluarën e tyre, me paraardhësit e tyre? Çfarë injekton ky qytet përveç se barbarisë e të ngrënit dhe të pirit e të jetuar frenetike që nuk ofron asgjë për njeriun?

Qyteti është zgjatim i njeriut, i nevoja që i zhvillon ato. Ky qytet është vetëm zgjatim i nevojës së njerëzve që duan të pasurohen në kurriz të qytetarëve. Ofrohen para vetëm për një grusht njerëzish për të ngritur kulla të larta.

Ky qytet po masakrohet dhe po bëhet një bashkësi objektesh betoni pa asnjë lloj vlerë që vret jetesën e përditshme. 

/Ora News.tv/