"...Mardhëdhënjet e ngushta që ai (Esat Pasha, shën im) krijoi me Serbinë e mbajtën gjallë akuzën se ai ishte në një mendje me të huajt. Rrjedhimisht nuk iu nda kurrë dyshimi se përpiqej t'u jepte toka të huajve në shkëmbim të parave dhe privilegjeve."

Të dashur miq!
Sa aktuale është kjo sot, gjykojeni vetë!
(Marrë nga Libri: "Esat Pashë Toptani,
Njeriu, Lufta, Pushteti", fq.526), shkruar nga Ilir Ikonomi)/Ora News.tv/