Fjalë për fjalë, punëtorët kinezë kanë lëvizur malet për të ndërtuar një aeroport të ri. 

Punëtorët në Chongqing kanë rrafshuar majën e një mali 1,800 metra mbi nivelin e detit për të ndërtuar Aeroplanin Wushan prej 1,64 miliardë juanë (191,4 milionë paund). Objekti mbresëlënës do të hapet vitin e ardhshëm.

Aeroporti Wushan ndodhet në majën e malit Taohua, 15 kilometra larg qytetit Wushan në lindje të Chongqing, një komunë në Kinë.

Aeroporti i brendshëm do të ketë një pistë të gjatë 4500 metra dhe i gjerë 147 metra.

Aeroporti gjithashtu do të ketë një platformë që mund të strehojë pesë aeroplanë.

Për shkak se rajoni është kaq malor, punëtorët e ndërtimit përdorën dinamit për hedhur në erë lartësinë e malit me qëllim që të krijonin hapësirën për aeroportin.

Projekti filloi gjashtë vjet më parë dhe aeroporti pritet të përfundojë deri në fund të qershorit, sipas pushtetit lokal në Wushan.

/Ora News.tv/