Udhëtarët, të detyruar të paraqesin një test PCR jo më të vjetër se 72 orë për të hyrë në Maqedoni, paralajmërojnë se në jug të Serbisë po bëhet një biznes i mirë i paligjshëm.

Testet negative PCR madje mund të blihen në një pikë karburanti Vranje.

Qytetarët e Maqedonisë që kthehen në vendlindje përmes aeroportit në Nish, u kanë raportuar shërbimeve të sigurimit maqedonas se ata kanë mundësinë për të blerë një provë të falsifikuar negative PCR për 50 euro në aeroport.

Transportuesit që hyjnë në Maqedoni në pikën kufitare të Tabanovcës gjithashtu raportojnë se për 65 euro një provë e tillë negative mund të blihet lehtësisht në pikat e karburantit Vranje.

Sipas protokollit, çdo qytetar maqedonas në kohën e hyrjes në vend duhet të tregojë një test negativ jo më të vjetër se 72 orë, dhe nëse jo, do të dërgohet në një karantinë shtetërore 14-ditore.

Tashmë ka një propozim për Qeverinë që të lejojë testimin, marrjen e shtupave, në vendkalimet kufitare, dhe laboratorët e akredituar për t'i dërguar rezultatet në mënyrë elektronike, pas kalimeve.

/Ora News.tv/