Prokuroria për Krime të Rënda ka zgjatur me dy muaj hetimet ndaj ish-kryeprokurorit, Adriatik Llalla. Shkak për zgjatjen e hetimeve është mbërritje e letërporosive.

Kjo është hera e tretë që Prokuroria kërkon shtyrjen e hetimeve. 

Hetimet për Adriatik Llallën kanë nisur në mars të vitit 2018 për mos deklarim të parave në kufi dhe shpërdorim detyre.

Më 9 gusht 2018 Gjykata e Apelit për Krime të Rënda rrëzoi kërkesën e ish-kryeprokurorit për heqjen e sekuestros preventive.

Pronat e tij u përllogariten në vlerën afro 1 miliard lekë dhe prej 23 korrikut 2018 janë të sekuestruara.

Pasurite ne sekuestro preventive

-Apartament banimi, me sipërfaqe 67.2 m², ndodhur në Durrës;   
-Tokë arë, me sipërfaqe 4.500 m², ndodhur në Tiranë;    
-Tokë arë, me sipërfaqe 12.300 m², ndodhur në Tiranë;  
-Tokë arë, me sipërfaqe 3000 m², ndodhur në Tiranë;    
-Tokë arë, me sipërfaqe 2250 m², ndodhur në Tiranë;    

Sipas njoftimit të prokurorisë vlera e tregut e këtyre pasurive arrin në shumën 98.772.000 lekë (918,000$ ose 783,000 euro).

/Ora News.tv/