Kanë lindur hibridet e parë të derrit majmun, të cilat mund të jenë të përshtatshme për tu rritur organet njerëzore.

Një eksperiment i parakohshëm krijoi disa krijesa me zemra, mëlçi, shpretkë, mushkëri dhe lëkurë që përmbante derr dhe qelizat primitive.

Qelizat burimore nga majmunët u rritën në një laborator dhe më pas u injektuan në embrione derri pesë ditë pas fekondimit.

Nga më shumë se 4,000 embrione, u lindën dhjetë derra. Dy vdiqën brenda javës dhe vetëm 2 të tjerë mbijetuan.

Sidoqoftë, shkencëtarët kinezë vlerësojnë se kjo mund të jetë për shkak të procedurës IVF.

Tang Hai me qendër në Pekin tha: "Ky është raporti i parë i krijesave të reja”.

Derrat, të njohur si moinkeys, kanë organe me qeliza majmunësh. Një eksperiment i ngjashëm amerikan është bërë në 2017 ku përdori ADN-në e derrit dhe të njeriut.

Embrionet u zhvilluan vetëm për një muaj mes frikës se truri mund të jetë pjesërisht njerëzor.

Biologu i qelizave burimore të Universitetit të Kalifornisë, Paul Knoepfler tha: "Duke pasur parasysh efikasitetin jashtëzakonisht të ulët kimerik dhe vdekjen e të gjitha kafshëve, unë e shoh këtë si mjaft dekurajuese."

/Ora News.tv/