Kompanitë automobilistike në Kinë po fillojnë të shesin automjete nëpërmjet internetit pasi konsumatorët e shqetësuar janë të shqetësuar nga koronavirusi dhe një pjesë e qyteteve janë izoluar.

Prodhuesi i makinave kineze Geely është i fundit që filloi një shërbim të ri në internet në përpjekje për të rritur shitjet në vend. Ajo bashkohet me iniciativat e Tesla, BMW dhe Mercedes-Benz të cilët tani janë duke kryer shitje të automjeteve përmes internetit. Tendenca në internet vjen pas rëniesh së shitjeve të automjeteve në Kinë, e cila ra në 92% në gjysmën e parë të shkurtit, shkruan BBC.

Geely, e cila ka në pronësi The London Electric Vehicle Company dhe Volvo, tha që klientët tani mund të porosisin dhe rregullojnë makinat e tyre në faqen e saj të internetit.

Prodhuesi më i madh i makinave në pronësi private të Kinës gjithashtu do të ofrojë disqe provë pa klientë të mundshëm që kanë nevojë për të vizituar sallë ekspozite, pasi makina mund të drejtohet direkt në adresën e shtëpisë së tyre.

/Ora News.tv/