Kina ka nderuar mjekun që vdiq nga koronavirusi midis një grupi njerëzish që ndihmuan në luftën kundër sëmundjes.

Li Wenliang vdiq në shkurt, vetëm disa muaj pasi u përpoq të ngrinte alarmin për virusin, shkruan CNN.

Sot, emri i Li është në një listë me 506 punonjës të kujdesit shëndetësor dhe në në një deklaratë në faqen e internetit të Komisionit Kombëtar të Shëndetit Kinez, si "individë të përparuar në parandalimin dhe kontrollin e epidemisë së pneumonisë së koronavirusit të ri në sistemin kombëtar të shëndetit".

Në dhjetor, ndërsa virusi po merrte në jetë në Wuhan, Li u çensurua dhe u vu në shënjestër nga policia pasi paralajmëroi privatisht shokët e tij të klasës për përhapjen e saj. Ai u akuzua për "sjelljen e tij të keqe" dhe "veprimet e paligjshme".

Li u etiketua nga publiku si një hero, pasi qeveria e pranoi krizën dhe Li ishte në gjendje të fliste më hapur për të.

Sidoqoftë, Li u infektua me koronavirus dhe humbi jetën në shkurt, duke shkaktuar zemërim publik dhe mosbesim të thellë ndaj qeverisë.

/Ora News.tv/