Drejtori i Institutit kombëtar të Sëmundjeve Infektive Spallanzani në Romë, Giuseppe Ippolito ka informuar se të gjithë personat e prekur nga koronavirusi të kuruar në strukurën e tyre janë shëruar. Për shërimin e tyre ata kanë përdorur një terapi eksperimentale bazuar në 2 tipe ilaçesh që përdoren për pacientët e sëmurë me AIDS e për ata me EBOLA.

Ilaçi me emrin lopinavir/ritonavir është një antivilar që përdoret kundër infeksionit tek të sëmurët me HIV. Ilaçi tjetër është remdesivir një antiviral i përodur për sëmundjen e Ebolës e që dëshmoj se është i fuqishëm kundër infeksionit të kornavirusit. Këto dy ilaçe janë të njohura nga Organizata Botërore e Shëndetit.

"Tek pacientët me koronavirus këto 2 ilace janë përdorur së bashku'', ka deklaruar Drejtori i Institutit Spallanzi në Romë. ''Njëri shërben për të mbështetur tjetrin, për të pasur një përqëndim plazmatik të mjaftueshëm. Për ne është një terapi eksperimetale e nuk ka një studim shkencor o provë për asnjë nga këto 2 ilace. Për remdesivir ka nisur tani një studim i financuar e i konttrolluar nga qeveria amerikane, që ka vendosur t'ia jap në rrugë prioritare Kinës. ndërsa Italia po ndjek një procedurë special që këtë kurë ta adoptoj tek pacientët në gjëndje në rëndë.", tha ai.

Këto 2 ilaçe janë përdorur dhe në Kinë e Japoni. Janë përdorur ilaçet që kanë molekula të vogla e që arrijnë deri në mushkëri.

"Gjëja më e rëndësishme që duhet ditur nga ky virus është se ne në mushkëri kemi vetëm një receptor specifik e virusi sulmon pikërisht këtë receptor. Virusi ka me receptorin në mushkëri të njjëtën raport që ka një celës me bravën e shkencërisht për të ndërhyrë mes tyre kemi nevojë për molekula të vogla që tani për tani garantohen nga këto 2 ilace", ka deklaruar Drejtori i Institutit Komvëtar të Sëmundjeve Ivektive në Romë.

/Ora News.tv/