Një infermiere në një spital në qendër të qytetit të Neë Orleans ka përshkruar për CNN kushtet shumë të vështira në institucion. Infermierja, e cila nuk dëshironte të identifikohej nga frika se të folurit në media mund të çonin në pasoja të punësimit, e përshkroi situatën në spital shumë të rëndë.

"Ne kemi mesatarisht nga pesë deri në shtatë intubacione dhe tre deri në katër vdekje në ditë. Duhet të vendosim një morg të përkohshëm jashtë ED-it, pranë rampës së ambulancës për ata që vdesin nga COVID-19,  morgue që kemi momentalisht  është i mbushur ", tha infermierja.

Infermierja i tha CNN se ndërsa situata në spital është e rëndë, stafi është në gjendje më të mirë se disa.

"Neve na kërkohet të riciklojmë maska N95. Na kanë mbetur vetëm 16 ventilatorë të papërdorur në spital. Na është thënë që spitalet përreth janë me kapacitet maksimal pa ventilatorë, duke lënë spitalin tonë dhe një spital tjetër për t'u kujdesur për këta pacientë, " tha infermierja." EMS duhet të rekrutojë punonjës vullnetarë të EMT për të ndihmuar si Neë Orleans EMS për të ndihmuar të sëmurët”.

Infermierja ofroi një parashikim të zymtë:

“Nëse kjo lloj fluksi i punës vazhdon në prill, ne nuk do të jemi në gjendje të mbajmë si spital. "

/Ora News.tv/