Qendra London ExCeL ka lejuar të krijojë mijëra shtretër të rinj për të sëmurët me COVID-19, të kompletuara me oksigjen, ventilatorë dhe pajisje të tjera kryesore në betejën kundër virusit vdekjeprurës.

Qendra e ekspozitës, në Lindjen e Londrës, do të bëhet Spitali NHS Nightingale, me 4000 shtretër mbresëlënëse.

Pak më pak se 4,000 njerëz në Londër janë infektuar nga virusi, sipas shifrave të fundit të qeverisë. Të paktën 180 njerëz në qytet kanë vdekur.

Kryetari i Bashkisë Sadiq Khan paralajmëroi londinezët dje: 'Unë duhet t'i paralajmëroj njerëzit se do të keqësohet shumë gjatë javëve të ardhshme.

Por ne do të bëjmë të pamundurën, numri i njerëzve për të cilët po flasim është i madh dhe duhet të jemi të gatshëm për këtë”

Fotografitë e jashtëzakonshme tregojnë se si qindra dhoma të vogla janë vendosur brenda hapësirës së gjerë për të krijuar një plan urbanistik, që i ngjan një reparti spitalor.

Spitali i përfunduar do të përbëhet nga dy reparte, ku secila do jetë në gjendje të strehojë 2,000 pacientë të sëmurë.

Punonjësit e Ambulancës këtë mëngjes kanë shkarkuar pajisjet mjekësore përfshirë tanke oksigjeni, monitorues të zemrës dhe defibrilatorë jashtë NHS Nightingale.

/Ora News.tv/