Futet në përdorim “Entrektinib”, një ilaç i ashtuquajtur tumori-agnostik - do të thotë se mund të trajtojë shumë lloje të sëmundjes pavarësisht nga vendndodhja e tyre në trup.

E bërë nga Roche, ajo ndryshon nga trajtimet konvencionale të cilat bazohen në vendin ku ka lindur tumori - siç është në gji apo prostatë. Është ilaçi i dytë i tillë që do t'i jepet drita jeshile pas larotrektibit i cili u aprovua në fillim të këtij viti.

Entrektinib është vendosur të përdoret fillimisht mbi 700 pacientë - të moshës 12 vjeç e sipër të cilët vuajnë nga lloje të rralla të kancerit të quajtura fusions NTRK. Nëse është e suksesshme, kjo mund të hapë rrugën për një epokë të kujdesit të personalizuar të kancerit, duke u dhënë shpresë atyre që kanë mbetur pa mundësi trajtimi.

Ilaçi u aprovua nga Instituti Kombëtar për Përsosmërinë e Shëndetit dhe Kujdesit.

/Ora News.tv/