Të flesh më shumë se nëntë orë mund të jetë një shenjë e hershme e sëmundjes së Alzaimerit

Shkencëtarët zbuluan se njerëzit që vazhdimisht kalojnë kohën në shtrat dhe kanë vështirësi të ngrihen prej tij, janë dy herë më të rrezikuar nga Alzaimeri dekadën e ardhshme

Një ndryshim në mënyrën e gjumit është një “kod i kuq” për sëmundjen e trurit, sepse tregon që pjesa e trurit që merret me zgjimin po vuan dëmtime.

Kërkuesit gjithashtu zbuluan se ata që fjetën 9 orë ose më shumë kanë volum më të vogël të trurit, iu desh më gjatë të perceptonin informacionin dhe treguan shenja të një kujtese të zbehur.

Besohet se paaftësia për t’u ngritur nga shtrati mund të jetë një shenjë që truri po ndryshon dhe po shkon drejt sëmundjes së Alzaimerit.

Kjo do të thotë se njerëzit në moshë nuk mund ta shmangin një gjë të tillë duke vendosur zilen e orës më herët.


/Ora News.tv/