Çmimi i madh i Kinës që është përcaktuar për tu zhvilluar në 19 Prill, aktualisht do të konsiderohet i pezulluar për shkak të shpërthimit të koronavirusit. Megjithatë drejtori menaxhues Ros Braun thotë se Formula 1 do të përpiqet të riorganizojë këtë çmim në një moment të dytë.

Ros Braun thotë se Formula 1 do të përpiqet të riorganizojë Çmimin e Madh të Kinës nëse nuk mund të mbahet në 19 prill për shkak të shpërthimit të koronavirusit.

Deri tani janë vrarë më shumë se 560 njerëz dhe Federata e Sporteve Shanghai ka bllokuar të gjitha ngjarjet sportive derisa virusi të ndalohet.

Si pasojë, Çmimi i madh i Shanghait, i planifikuar për 19 Prill, aktualisht do të konsiderohet i pezulluar.

Braun tha se gara do të shtyhet nëse "ekziston një probabilitet që të mos ndodhë në prill".

"Ne do ta lëmë të hapur mundësinë për të parë nëse gara mund të zhvillohet më vonë gjatë vitit. Kina është një treg entuziast, në rritje, kështu që ne do të donim të kishim një garë në këtë shtet.

Duket shumë e vështirë, por ne jemi duke pritur që promovuesi dhe autoritetet kineze të marrin vendimin përfundimtar, të cilin mendoj se do ta marrin. Ata kanë anuluar të gjitha ngjarjet publike në mars.

Do të bëhet e qartë brenda dy javësh se çfarë do të ndodhë”, tha Ros Braun, drejtori menaxhues pas takimit me drejtues të Formula 1 dhe klubeve.

/Ora News.tv/