Opozitës parlamentare i ikën dhe vota e dytë. Pas Lefter Maliqit, një tjetër deputete e opozitës së re deklaron votën pro marrëveshjes për reformën zgjedhore.

Përmes një postimi në Facebook, Suzana Topi shkruan se vota e saj do të jetë pro kësaj marrëveshjeje.

Ajo shton se votimi pro i këtij pakti politik do të thotë integrim i Shqipërisë në Europë.

Postimi i plotë

Të dashur miq!

Dua të përshëndes marveshjen e këshillit politik për Reformen Zgjedhore e firmosur nga të gjithë aktorët politikë ,e cila mori bekimin e partnerëve tanë ndërkombëtarë SHBA dhe BE.

Sigurisht që kjo reforme ka nevojë të përmirësohet më tej për të bërë votime me lista të hapura, për pjesmarjen e emigrantëve në votime, për implementimin e sistemit elektronik në votime.

Vota ime si deputete e pavaruar nga asnjë grup parlamentar do të jetë PRO kësaj marveshjeje ,sepse une dua integrimin e Shqipërisë në Europë , sepse unë dua që opozita jashtë parlamentit të këthehet në institucione pasi Rilindja ka kapur të gjitha pushtetet si atë ekzekutiv,legjislativ , drejtesinë, pushtetin vendor.

Parlamenti që duhet të jetë tempulli i demokracisë është i kapur ,aty janë votuar ligje antikushtetuese per PPP , Konçesione, Ligji i Antishpifjes për mediat , është ngritur komision hetimor për Presidentin e Republikës , janë votuar ligje që cënojnë liritë dhe të drejtat themelore të njeriut.

Kjo marveshje i shërben demokracisë për ti hapur rrugën zgjedhjeve të lira dhe të ndershme !

Me këtë marveshje fiton opozita e bashkuar fitojne Shqiptarēt!


/Ora News.tv/