Themeluesi i rrjetit social Facebook, Mark Zuckerberg, ka bërë të ditur se po investon 100 milionë dollarë në një fond të ri që përkrah gazetarët në veçanti ata që fokusohen në ngjarje lokale, në ditët kur SHBA dhe në përgjithësi bota është përfshirë nga pandemia e koronavirusit.

Përmes një postimi në Facebook, Zuckerberg thotë se gazetarët janë duke punuar në kushte të vështira për ta mbajtur opinionin të informuar, shumë media kanë hasur në vështirësi për shkak të shpërthimit të pandemisë që ka ndikuar drejtpërdrejt edhe në ekonominë globale.

Postimi i plotë

''Si pjesë e përpjekjeve tona për të mbështetur ekosistemin e lajmeve dhe për t'u siguruar që të gjithë kanë qasje në informacione të sakta dhe në kohë, ne jemi duke investuar 100 milion dollarë në fonde të reja për të mbështetur gazetarët, veçanërisht të përqendruar në lajmet lokale.

Tani gazetarët po punojnë në kushte shumë të vështira për t'i mbajtur komunitetet e tyre të informuar, dhe shumë organizata të lajmeve po luftojnë për shkak të ndikimit ekonomik të shpërthimit të koronavirusit.. Lajmet lokale janë veçanërisht të goditura, kështu që ne jemi duke kryer 25 milion dollarë për financim të granteve urgjente përmes Projektit të Gazetarisë në Facebook, dhe 75 milion $ të tjera në marketing shpenzojnë për të mbështetur gazetarët dhe organizatat e lajmeve që mbulojnë krizën.

Ky program i ri i urgjencës është përveç 300 milion dollarë që kemi angazhuar për të mbështetur lajmet, dhe lajmet lokale në veçanti, gjatë viteve të ardhshme. Ne shpresojmë se kjo do të mbështesë shumë gazetarë gjatë kësaj periudhe në mënyrë që ata të mund të vazhdojnë të bëjnë punën e tyre kritike për të mbajtur të gjithë ne të informuar.''


/Ora News.tv/