Pandemia e koronavirusit ka goditur rëndë turizmin kulturore.  Kalatë, muzetë e sitet arkeologjike po vuajnë mungesën e vizitorëve.

Kalatë dhe sitet arkeologjie po kalojnë ditët më të vështira.

Situata e krijuar nga pandemia e koronavirusit, i ka lënë thuajse bosh pikë takimet me historinë që prisnin mijëra vizitorë.

Gjirokastra është një prej qyteteve që sezonin turistik e ka të bazuar mbi turizmin kulturor.

Por Kalaja e Argjirosë, muzeu i Armëve, e Banesa e Kadaresë, vuajnë mungesën e vizitorëve

Vitin e kaluar, qyteti i gurtë përllogaritet se u vizitua nga rreth 90 mijë turistë.

Këtë sezon të huaj mungojnë, ndërsa ata vendas janë të paktë.

“Vizitorët vendas janë të rritje, ndërsa ata të huaj nuk kanë ardhur akoma. Shpresojmë që të në ditët në vijim të rritet fluksi.” 

Shqipëria ka hapur kufijtë pa kushte, por turistët e huaj, që janë edhe vizitorët kryesore të muzeve e siteve arkeologjike mungojnë masivisht.

/Ora News.tv/