Ndërsa afrohet vera, qendrat e mbarështimit të pandës rreth Kinës janë duke u përgatitur për të mirëpritur ardhjen e këlyshëve të admirueshëm.

Pasi grupi i parë i binjakëve të pandës erdhën në jetë në fund të muajit të kaluar në Chengdu, baza gjigante e mbarështimit të pandës së qytetit njoftoi ardhjen e një grupi tjetër binjakësh.

Pamjet e lëshuara nga objekti shtetëror tregojnë dy këlyshët, një motër më të madhe dhe një vëlla më të vogël, duke qëndruar në një inkubator pasi u dorëzuan të martën në mëngjes.

Pandat gjigante zakonisht çiftëzohen në pranverë dhe lindin fëmijët e tyre në mes të muajve qershor, korrik dhe gusht.

Pandat foshnje lindin me ngjyrë thuajse trëndafil, të verbër dhe pa qime.

Të sapolindurit janë këlyshët e pandës shtatëvjeçare Ya Yun. Lindja e saj zgjati rreth pesë orë më 5 qershor.


/Ora News.tv/