Tetë oficerë policie janë shkarkuar sepse kanë pretenduar se minjtë kanë ngrënë 360 kg marijuanë.

Droga ishte në një depo policie në Buenos Aires të Argjentinës.

Një inspektim afër kryeqytetit të Buenos Aires zbuloi se si mungonin 540 kg nga 6,000 kg që ishin regjistruar dy vjet më parë.

Ekspertët e mjekësisë ligjore dyshuan se minjtë do ta shihnin drogën si ushqim dhe ndoshta do të kishin vdekur nëse do ta kishin ngrënë.

Një zëdhënës i gjyqtarit Adrián Gonzalez Charvay tha se minjtë nuk do ta gabonin drogën për ushqim. Ai shtoi se nëse do të bënin, shumë prej tyre do gjendeshin të ngordhur në depo.

Oficerët e policisë do të dëshmojnë përpara gjykatës më 4 maj.

"Dyshimi ra në ish-komisionerin e policisë së qytetit Javier Specia, i cili kishte lënë të panënshkruar inventarin për marihuanën, ndërkohë që u largua nga posti i tij në prill 2017", thuhet në njoftimin e Newbuefghgazette.

Zhdukja e vu re nga pasardhësi i tij, komisioneri Emilio Portero, i cili informonte për punët e brendshme. Mediat lokale kanë raportuar se një pjesë e kanabisit është ngrënë nga minjtë. Nuk është ende i qartë shkaku i zhdukjes së tyre.


/Ora News.tv/