Binjakët e bashkuar me jetën më të gjatë në botë Ronnie dhe Donnie Gayln, 68 vjeç, kanë vdekur më 4 korrik në qytetin e tyre të lindjes në Dejtn, Ohio.

Ronnie dhe Donnie Galyon kanë lindur më 28 tetor 1951 në gjendje shëndetësore shumë të mirë dhe kanë peshuar 11 kg. Dy vitet e para të jetës së tyre i kaluan në spital, pasi mjekët po përpiqeshin të gjenin një mënyrë për t’i ndarë ata në mënyrë të sigurt. Kur mjekët i thanë se nuk kishte asnjë garanci që të dy djemtë të mbijetonin nga operacioni, Wesley dhe Eileen refuzuan t’i operonin.

Për 68 vjet, vëllezërit jetuan ballë për ballë, të ngjitur me njëri-tjetrin. Ata kishin lindur secili me zemër dhe stomak të veçantë dhe kishin krahët e këmbët e tyre.

I ngarkuar nga faturat kolosale mjekësore gjatë dy viteve qëndrim në spital dhe presioni për të rritur fëmijët e tij, Wesley vendosi të fuste Donnie dhe Ronnie në cirk, ku ata mund të kishin një karrierë fitimprurëse. Binjakët janë tërhequr nga cirku në 1991.

"Puna e tyre ishte e vetmja e ardhur që kishim në famije. Ata na siguronin bukën e gojës”, është shprehur vëllai i tyre më i vogël Jim, i cili lindi kur Donnie dhe Ronnie ishin në moshën 11 vjeç.

Binjakët mësuan të ecnin kur ishin 29 muajsh. Prindërit e tyre punësuan terapistë profesionalë për t'i mësuar atyre detyrat e përditshme, si këpucë lidhëse dhe si të punonin me njëri-tjetrin. Donnie dhe Ronnie nuk u pranuan në shkollën lokale sepse zyrtarët thanë se do të ishin shumë shpërqendrues për studentët e tjerë. "Ishte një epokë tjetër," tha vëllai i tyre Jim.

Vëllezërit kanë qenë gjithmonë miq shumë të mirë me njëri-tjetrin, të dy kishin pasion për peshkim dhe kampe.

Në vitin 2014, Donnie dhe Ronnie festuan jetëgjatësinë e tyre, ku ishin bërë binjakët e bashkuar më të vjetër në të gjithë botën dhe u futën në Librin Guinness të Rekordeve Botërore.


/Ora News.tv/