Një ushtar britanik është vrarë nga një elefant në një park kafshësh të egra.

Mathew Talbot vdiq në një operacion kundër gjuetisë në Malavi.

23-vjeçari u shkel me këmbë nga elefanti gjatë një operacioni për të ndaluar vrasjen e paligjshme të kafshëve të egra.

Kjo është vdekja e parë në operacionet ushtarake të këtij lloji.

Mathew është përshkruar si një individ jashtëzakonisht i sjellshëm dhe miqësor. Në Malavi, ai u miqësua me vendasit dhe mësoi shumë shpejt gjuhën e tyre.

Ushtari gjithashtu i pëlqente të bënte fotografi dhe dokumentoi punën e tij me albume të panumërta.


/Ora News.tv/