Ilaçet për hollimin e gjakut mund të ndihmojnë në shpëtimin e disa pacientëve që janë më të rrezikuar nga koronavirusi , raportuan mjekët të mërkurën.

Ekipi në Spitalin Mount Sinai në New York thotë se po bën eksperimente për të parë se cilat antikoagulantë mund të funksionojnë më mirë, dhe në çfarë dozash.

"Pacientët që morën antikoagulantë u bënë më mirë sesa ata që nuk morën," tha Dr. Valentin Fuster, drejtor i Mount Sinai Heart dhe mjek i përgjithshëm i Spitalit Mount Sinai.

“Mjekët duhet t’i trajtojnë pacientët me antitrombotikë”, shtoi ai.

Ekipi vuri në dukje se pacientët e sëmurë rëndë duhet të ishin më të predispozuar duhet të merrnin hollues gjaku.

/Ora News.tv/