Mëngjesin e sotëm në Shkup janë regjistruar përqëndrime të larta të grimcave të ngurta PM 10 në ajër.

Pika matëse në Karposh regjistroi 128 miligram për metër kub, tek Rektorati 123 dhe në Qendër 113.

Ndotja mesatare ekziston në Miladinovc, Butel, Manastir, Tetovë, Koçan, Kavadar dhe Kumanovë.

Përqendrime të larta të PM 10 në ajër u regjistruan mbrëmë  në Kumanovë, Strumicë dhe Manastir.

Në Kumanovë prezenca ishte 5 herë më e madhe se minimumi i lejuar, në Strumicë 4 herë, njësoj si në Manastir.

Menjëherë pas tyre ishte Kavadarci me 97 PM grimca për 100 mikrogramë.

Tetova ishte më pak e ndotur, dmth kishte më pak se 100 grimca PM, Kërçovë ishte 68, Gostivar 47, Koçan 28.

Kufiri i lejuar i grimcave PM10 është 50 mikrogramë për metër kub.

/Ora News.tv/