Ekipi në Scriptps Research ka kryer një studim duke përdorur një antitrup nga një person që i ka mbijetuar SARS dhe vëzhgoi mënyrën e paparë si e lufton ai COVID-19.

Ky rezultat mund të udhëheqe zhvillimin e një vaksine.

Tani studiuesit po kërkojnë persona që i kanë mbijetur SARS dhe të janë të gatshëm të dhurojnë gjak për antitrupat.

Zbulimi vjen pasi shumë studiuesit ndërkombëtarë po punojnë me shpejtësi për të gjetur një vaksinë ose kurë për pandeminë e koronavirusit në të gjithë botën.

Shkencëtarët ekzaminuan një antitrup që ishte marrë nga një pacient i SARS vite më parë.

Antitrupi i marrë nga pacienti SARS quhet CR3022, dhe u izolua që në vitin 2006 nga kompania farmaceutike Crucell Holland B.V. në Hollandë.

Nuk ka pasur ndonjë rast të diagnostikuar të SARS që nga viti 2004. SARS-CoV, e cila shkakton SARS, çoi në një epidemi në Azi në fillim të viteve 2000.

Përfundimisht infektoi më shumë se 8,000 njerëz dhe vrau gati 800.

/Ora News.tv/