Transporti publik në protestë, punonjësit kërkojnë pagën e dytë të luftës: Nuk po ushqehemi dot

Punonjësit e transporti publik në kryeqytet kanë dalë në protestë këtë të premte duke kërkuar pagën e dytë të luftës. Ata thonë se kanë 5 muaj që nuk e kanë marrë pagën, dhe se  nuk akne asnëj përgjigje nga ana e institucioneve përkatëse. 

Punonjësit e transporti urban në kryeqyyteta kanë dalë në protetsë këtë të premte duke këkruar pagën e dytët ët luftës.

 Ata thonë se u bënë gati 5 muaj që janë në pritje të kësaj page, por asnjë përgjigje nuk kanë marrë nag institucionet përkatëse.

Përpara ministirsë së Financave dhe Ekonomisë ata kërkojnë zgjidhjen e problemit të tyre, ndërsa thonë se shoqata e transporti publik duhet të kishte parë me prioritet cështjen e pagës së luftës.

“Shoqata të bëjë çfarë të dojë. Ne nuk kemi marrë pagën e dytë të luftë. Kemi 4 muaj me 400 mijë lekë. Nuk fillojmë punën pa marrë pagën. Operatorët ta fillojnë po të duna.”

Në momentin që këto këkresa do të plotësohen atëherë do të nis normalisht transporti qytetas. nëj kërkesë tjetër e punonjësve të transporti publik është edhe kryerja e tamponit në mënyrë të vazhdueshme pasi ndihen shuam të rrezikuar.

Protesta zgjati pak minuta. Policia shpërndau protestuesit pasi nuk grumbullimet nuk janë të lejuara për shak të pandemisë së coronavirusit.

 Aktualisht transporti qytetas në pjesnë më ët madhe të linjave vijon të mos funksionojë, ndërsa kanënsiur vetëm disa linja që lidhin qendrën me disa zona periferike.


/Ora News.tv/