Meta president, është duke zhvilluar një sërë vizitash të gjata, nëpër trevat shqiptare përreth Shqipërisë zyrtare.

Politikisht ai po kërkon të zhvendosë vëmendjen e shqiptarëve të Shqipërisë, se realiteti gjeografik i vendit tonë real, është shumë më i madh dhe më interesant se sa duket në të vërtetë.
Është një prirje pozitiviste, pasi “dogji” dy dekrete të qeverisë në heshtjen më të madhe dhe duke mos pranuar të polemizojë me askënd, për arsyet dhe nën-arsyet e mos-nënshkrimit të tyre.

Porse, në politikën shqiptare, mungon një aktor aktiv, që mund të vendoste dhe të zhvendoste ekuilibra të reja, por ky aktor energjik, është tashmë president, rrethanë që e gëzon ditë pas dite kryeministrin, që kapërdin me kënaqësi, qoftë edhe mos-dekretimet, mjafton që presidenti të mbetet president.

Ky profil paqësor duket se nuk i shkon Metës, pavarësisht se sondazhet mund të thonë të kundërtën. Pikërisht në një moment, kur kërkohet një Zgjidhje dhe rivendosje ekuilibrash të reja, pikërisht si në Prill të vitit 2013.

/360grade.al/

/Ora News.tv/