Shumica e njerëzve flasin për cigarette elektronike duke menduar se janë një alternativë e duhur për të hequr dorë nga cigarja, por hulumtimet e rejat tregojnë rreziqet që shkakton avulli i nikotinës.

Studiuesit e Universitetit të Nju Jorkut kanë ekspozuar qelizat e mushkërive dhe fshikëzës së njeriut në përbërjen e nikotinës, siç u gjetën në cigaret elektronike dhe u zbulua se shkakton kancer në një nivel më të lartë.

Hulumtuesit e udhëhequr nga Moon-shong Tang testuan minjtë, të cilët kishin dëmtime të ADN-së duke kuptuar që konsumimi i një cigare elektronike con në kancer.

Raporti i ri sugjeron që vetë nikotina dhe përbërësit e saj shkaktojnë sëmundjen e rëndë. Sipas Metro, një rishikim shkencor i vitit të kaluar tha se ata që përdorën cigare elektronike për dy vite ose më pak nuk kishin rreziqe.

Gjithashtu Qendra Shëndetësore angleze tha se pajisjet janë krijuar si produkte të sigurta që ndihmojnë konsumuesit të lënë duhanin.

/Ora News.tv/