Një laborator britanik ka rritur pothuajse 180,000 minj gabimisht. Gjithashtu, ai kreu eksperimente të paautorizuara mbi krijesat, sipas një raporti të "Home Office", e cila thekson dhjetëra raste tronditëse të abuzimit në laboratorët e Mbretërisë së Bashkuar.

Njësia e testimit të kafshëve të paidentifikuara nxori një tepricë prej 179,546 minjsh më shumë se kuota e saj e lejuar prej 127,600 dhe kryen eksperimente pa miratimin e Njësisë ASRU.

Sipas raportit vjetor të qeverisë, përdorimi i tepruar i minjve në laborator fillimisht ndodhi në vitin 2014, por nuk u zbulua deri në janar 2016. Shkencëtarët pohuan se gabimi ishte pasi minjtë u regjistruan në baza të ndryshme të të dhënave.

Në mënyrë të ngjashme në një laborator tjetër, numri i minjve të përdorur tejkalon kufirin e miratuar prej pothuajse 26,000.

Shoqata Kombëtare Anti-Vivisection, një grup që sfidon përdorimin e kafshëve në kërkime, tha se incidentet tregojnë një dështim nga studiuesit në Mbretërinë e Bashkuar për të siguruar kujdesin bazë për kafshët e përdorura. Disa nga rastet e mospërputhjes përfshijnë dështimet për të siguruar kafshë me ushqim dhe ujë - në një rast, një primat u la brenda natës në një inkubator shërimi pas operacionit, pa këto dispozita themelore.

Në një rast tjetër, 74 zogj ngordhën ose u ndaj tyre u përdor eutanazia pasi mbetën pa lagështirë adekuate për rreth 65 orë.

Shifrat më të fundit tregojnë se 3.8 milionë kafshë u përdorën për kërkime në vitin 2016; 2.8 milionë prej tyre ishin minj. Të gjitha aplikimet për kryerjen e eksperimenteve të kafshëve konsiderohen dhe vlerësohen nga inspektorët e ASRU.

/Ora News.tv/