Edhe pse fuqizimi i grave po përqafohet në të gjithë botën, disa zonja pëlqejnë akoma të kenë një partner mbizotërues. Një studimi pretendon se vajzat rriten në mënyrë të ndërgjegjshme për t’i përgjigjur seksualisht partnerit i cili merr përsipër përgjegjësinë dhe të gjitha vendimet. Shumë prej femrave nuk janë as në dijeni se po tërheqen nga partnerë dominues dhe personaliteti i tyre luan një rol të rëndësishëm këtu.

Zbuloni arsyen pse tërheqja e partnerëve dominues është më shumë një model sesa një zgjedhje.

  • Gratë tërhiqen nga "meshkuj të këqij"

Ky nuk është stereotip, por përkundrazi, një fakt në vetvete. Burrat mbizotërues zakonisht kanë autoritet më shumë, janë me tatuazhe dhe sjellja e tyre është mjaft impulsive. Këto shenja janë  emocionuese për gratë, kështu që ato bëhen objektiva të lehtë dhe fillojnë të përjetojnë ankthe. Ndërsa për “djemtë e këqinj” kjo ndikon pozitivisht pasi i bën ata të qëndrueshëm dhe kontrollues.


2. Gratë zgjidhni dikë që mund t’i marrë të gjitha vendimet për të dy

Ekziston një besim themelor që jeta juaj do të ishte shumë e lehtë nëse nuk do të duhet të merrni vetë vendime. Dhe për shkak të kësaj arsye, femrat preferoni të jeni me partnerë të cilët mund të marrin frenat dhe të marrin çdo vendim për ju. Ju atëherë mësoheni me këtë model, gjë që ju bën të jeni plotësisht të varur prej tyre.

  • Meshkujt e mirë thjesht ju duken të mërzitshëm

Ju nuk preferoni një partner që të jetë gjithmonë romantic dhe t’ju mbajë dorën gjatë shëtitjeve në rrugës. Në vend të kësaj, ju preferoni një partner që ka një anë aventureske, dikush që mund t'ju shoqërojë në një udhëtim të egër, ku të dy jeni të entuziazmuar nga ajo që ka jeta për të ofruar. Këto janë disa synime të vërteta "çift" për ju.

  • Mos e ngatërroni mbizotërimin me agresionin dhe abuzimin.

Padyshim që të qenit person mbizotërues është i fantastike, por ndonjëherë kjo mund ta bëjë mashkullin një person të dhunshëm. Kjo nuk do të thotë që meshkujt mbizotërues nuk janë të dashur, por ata mund t'ju duan deri në atë masë sa i bën ata më kontrollues. Kuptoni ndryshimin midis abuzimit dhe mbizotërimit. Nëse arrijnë të bëjnë gjëra kundër vullnetit tuaj, ky është abuzim. Nëse e gjeni veten në një situatë si kjo, mereni situatën në dorë.

  • Fëmijëria ka më shumë ndikim në jetën tuaj sesa mendoni.

Përfundimisht, marrëdhënia juaj përcaktohet fuqimisht nga mënyra si jeni rritur. Një ose të dy prindërit tuaj ishin ose janë akoma mbizotërues nga natyra. Ju jeni mësuar me këtë mënyrë jetese dhe nënndërgjegjeshëm, ju kërkoni të njëjtat tipare edhe tek partneri juaj. Natyra juaj e nënshtruar është e dukshme dhe përfundoni duke u tërhequr nga partnerë dominues për të përmbushur përsëri modelin. Ndërkohë që jeni rritur me këtë fryme, ju prisni të njëjtën gjë edhe nga mjedisi juaj i jashtëm.

/Ora News.tv/