Aksionet e Microsoft-it u ulën të enjten duke humbur 17 miliardë dollarë në vlerë vetëm pesë minuta pasi një gjykatës federal urdhëroi një urdhër të përkohshëm për kontratën JEDI të kompanisë me Pentagon.

Aksionet e Microsoft, që kapin vlerën prej 1.4 trilionë dollarë, pësuan një humbje prej 1% nga kapitalizimi i saj në treg.

Aktvendimi i përkohshëm u dha të enjten pasi Amazon pretendoi se paragjykimi i Presidentit Trump ndaj Jeff Bezos pengoi përpjekjet e kompanisë për të fituar kontratën e re prej 10 miliardë dollarë që mori Microsoft, shkruan Daily Mail.

Amazon fillimisht pritej të fitonte atë kontratë me Departamentin e Mbrojtjes për ruajtjen dhe menaxhimin e të dhënave ushtarake dhe të mbrojtjes.

Pasi ata e humbën atë në një befasi të befasishme, kompania kërkoi një urdhër gjyqësor muajin e kaluar, duke pretenduar se procesi ishte i njollosur me politikën.

/Ora News.tv/