Nga ceremonia e 65 vjetorit të Fakultetit të Mjekësisë Veterinare, Presidenti Ilir Meta shprehu nevojën që ka vendi për sigurinë ushqimore si një nga prioritetet kyçe.

Meta: Në sajë të përkushtimit dhe punës së palodhur të pedagogëve dhe shkencëtarëve të këtij fakulteti si dhe përgatitjes së brezave të tërë të mjekëve veterinarë, Fakulteti i Mjekësisë Veterinare ka mundur të realizojë me sukses edukimin dhe arsimimin profesional të specialistëve të kësaj fushe të ekonomisë për ruajtjen jo vetëm të shëndetit të kafshëve, por ajo që është po kaq e rëndësishme dhe më shumë, për shëndetin publik dhe në kushtet e sotme për garantimin e sigurisë ushqimore që është janë prioritet kyç për vendin tonë.

Fakulteti i Mjekësisë Veterinare është një nga qendrat më të vjetra të mësimdhënies dhe kërkimit shkencor në Shqipërinë e pas Luftës së Dytë Botërore.

/Oranews.tv/

/Ora News.tv/