I ftuar në “Tempora” nga Sonila Meço në RTV Ora, ish-ministri Arben Malaj u shpreh se nga historinë e marrëdhënieve me BE-në, nuk ka parë një analizë kaq kritike për një vend nga parlamenti Evropian.

Malaj: Nga historia e marrëdhënieve me BE-në, personalisht nuk kam parë që të bëhet një analizë kaq kritike e një vendi. Mund të ketë ndodhur për ndonjë shtet si Bjellorusia, por kryesisht në KiE dhe Parlamentin Evropian, diskutimet kryesisht janë prirur nga pozitiviteti për të krijuar shpresë. Fakti që kemi një skaner me 15 pika, tregon se problemet janë serioze. 

Tendenca që është opozita që jep mesazhin që na kanë vënë kushte dhe faktit që Rama pasi prezanton kryenegociotain dhe pastaj shkon në Kuvend dhe thotë do ta prish marrëveshjen e reformës zgjedhore, tregon se ka një mospërputhje të madhe.  


/Ora News.tv/