Çfarë efekti ka kokaina në trupin e njeriut, konkretisht në sistemin riprodhues të mashkullit? A ka kokaina një efekt fizik në organet gjenitale mashkullore?

Kokaina ka dy mënyra të mëdha veprimi: Është një anestezik lokal dhe stimulues i sistemit nervor. Në doza të vogla, kur merret nga brenda, kokaina prodhon ndjenja euforie, energjie dhe ndërgjegjësimi më të lartë shqisor.

Disa nga efektet anësore seksuale të mundshme të përdorimit të kokainës janë humbja e dëshirës seksuale, orgazma dhe derdhja e penguar, mosfunksionimi ereksion dhe priapizmi (mbledhje e vazhdueshme e dhimbshme që kërkon kujdes të menjëhershëm mjekësor brenda gjashtë orësh nga fillimi i tij). Në një studim të publikuar në 1988 të 228 përdoruesve të rregullt të kokainës, 66 përqind e meshkujve që kishin përdorur kokainë për një vit ose më shumë raportuan probleme ereksioni.

Përfshirja e penisit me gjak është e nevojshme që të ndodhë ereksioni dhe besohet se kokaina mund të ndikojë në ereksion duke zvogëluar rrjedhën e gjakut të legenit gjatë zgjimit. Kokaina ndikon në dëshirën seksuale duke penguar lëshimin e LH (një hormon që stimulon testikujt për të prodhuar testosterone). Me nivele të ulta të testosteronit, dëshira seksuale dhe prodhimi i spermës mund të ulen.

Studimet paraprake kanë zbuluar që kokaina mund t'i bashkohet spermës dhe, në këtë mënyrë, të hyjë në sistemin riprodhues të femrës. Nëse ndodh ngjizja, fetusi mund të dëmtohet. Pesë ose më shumë vite përdorimi të kokainës gjithashtu është shoqëruar me forma anormale të spermës, numërim të ulët të spermës dhe ulje të lëvizshmërisë së spermës.

Kokaina nuk shkakton ndonjë ndryshim fizik në organet gjenitale mashkullore. Efektet e tjera anësore të përdorimit të gjatë të kokainës në shëndet përfshijnë dëmtimin e mushkërive, mëlçisë dhe nervore; konfiskimet e trurit; goditje; infeksione të sipërme të frymëmarrjes dhe dështim të frymëmarrjes; dëmtimet e arteries cerebrale; uli mbrojtjen imune dhe sulmin e papritur në zemër.

/Ora News.tv/