Për presidentin Ilir Meta kriza aktuale politike i ka rrënjët në ndryshimet kushtetuese të vitit 2008. I ftuar në emisionin "Përballë" me gazetarin Lutfi Dervishi, Meta tha se qeveria dhe opozita i kanë bërë llogaritë gabim.

Meta: Aty mund të gjejmë rrënjët e kësaj krize, e cila është ashpërsuar në dy vitet e fundit dhe në dy muajt e fundit pas aktit të opozitës për djegien e mandateve.

Po të vëme re ka patur një nxitim kohët e fundit nga të dy palët për të përshkallëzuar krizën.

Pyetje: Si e keni lexuar këtë dëshirën për të shkuar me shpejtësi drejt përplasjes ?

Meta: Është llogaritja gabim e të dy palëve dhe mendoj që për arsye të ndryshme mendojnë se mund të imponojnë në mënyrë jo demokratike, si opozita është edhe mazhoranca aktuale.

/Ora News.tv/