Japonia ka filluar testimin e trenit të tij më të shpejtë ndonjëherë. Treni arrin deri në 400 km në orë.

Versioni ALFA-X filloi të premten testimin. 

Pritet që treni të fillojë punën rreth vitit 2030 dhe do funksionojë me shpejtësi deri në 360 km/h, duke u bërë treni më i shpejtë i plumbit në botë.

Ai gjithashtu pritet të kalojë trenin Fuxing  të Kinës që arrin 10 km më pak në orë, pavarësisht se është projektuar me të njëjtat aftësi shpejtësie si ALFA-X.

Modeli i ri përmban 10 vagonë. Treni do testohet në linjën midis  Sendai dhe Aomori. Testimet do zhvillohen pas mesnate, të paktën 2 herë në javë./Ora News.tv/