Greqia ka përfunduar me sukses një program tre-vjeçar të shpëtimit të Eurozonës i projektuar për të ndihmuar atë të përballojë pasojat nga kriza e borxheve të saj.

Për herë të parë në tetë vjet, Greqia tani është e lirë të huazojë para në tregjet financiare.

Si kusht për kreditë, qeveria greke u detyrua të paraqesë një sërë masash shtrënguese të papëlqyeshme.

Ekonomia greke është rritur ngadalë gjatë viteve të fundit, por është ende 25% më e vogël se kur filloi kriza.

Së bashku me ndihmën e Fondit Monetar Ndërkombëtar (FMN), huatë që i janë dhënë Greqisë që nga viti 2010 arritën në më shumë se 260 miliardë euro - ndihma më e madhe në historinë financiare globale.

Mekanizmi Europian i Stabilitetit (ESM) siguroi vendin me 61.9 miliardë euro (£ 55 miliardë, 70.8 miliardë dollarë) gjatë tre viteve.

Kjo mbështeti përpjekjet e qeverisë greke për të reformuar ekonominë e trazuar të vendit dhe për të rikapitalizuar bankat e saj./Ora News.tv/